Firma Marmil osnovana je 1995. godine u Kragujevcu, gradu u centralnom delu Srbije, oko 120 km udaljenom od Beograda. U pocetku, to je bila mala zanatska radionica sa svega nekoliko radnika specijalizovanih za proizvodnju venecijanera, trakastih zavesa i tendi.

Ispitujuci potrebe i zahteve trzista, nasi proizvodni kapaciteti su porasli. Takodje, poboljsana je saradnja sa vodecim evropskim kompanijama.

Danas, imamo siroku paletu proizvoda iz oblasti solarne zastite i tekstilne arhitekture.

Proizvodne hale koje po povrsini prelaze 1500 m2, podeljene su u nekoliko sektora. Firma zaposljava vise od 15 dobro obucenih radnika, koji finalni proizvod stvaraju pazljivo, postujuci funkcionalnost, komfor i kvalitet.
 
2012. godine nastupili smo samostalno kao izlagaci, na najvecem svetskom sajmu  zastite od sunca  R+T u Stutgartu. Zvanicno, to je bio prvi put da neka srpska kompanija izlaze na sajmu, te je kompletna prezentacija sajma upotpunjena i prevedena na srpski jezik, a zastava Republike Srbije podignuta pored zastava najvecih svetskih zemalja.

Osvedoceni mnogim domacim i stranim zadovoljnim musterijama, Marmil nastavlja da prati svetski rastuce trendove i da razvija nove proizvode.